dimarts, 13 d’agost del 2013

POMES DE " RELLENO " DE L'EMPORDÀ


 Ingredients

12-14 pomes reineta o verd donzella 
 Carn picada de porc i vedella ( 600-700 g) 
1 pela de llimona ratllada 
 2 cullerades de sucre 
 2 rovells d’ou 
 Pinyons o teules

 Elaboració

Traiem el cor de les pomes, les rentem i les escorrem.
Fem el tap (el farcit) amb tots els ingredients abans esmentats
Omplim les pomes, les enfarinem i les fregim 
Fem el sucre (½ kg) torrat 
agafem una cassola, preferible que sigui de fanc hi posem les pomes dretes, aigua, que no cobreixin 
dues peles senceres de llimona, canyella (un o dos canons) i una copa d'anís. 
Coure-les durant unes dues hores fent xup-xup
quant ja estan ben cuites es fa una picada amb ametlles i teules.

Es poden menjar calentes o fredes.

Era molt tipic fer-les per la festa major.

També es feien sense tap, però si us agraden les 

botifarres dolces també us agradaran aquestes pomes 

amb el tap.

1 comentari:

papajuls ha dit...

La meva mare ho va fer ahir...pero fent servir pressecs.