Ingredients
12-14 pomes reineta o verd donzella
Carn picada de porc i vedella ( 600-700 g)
1 pela de llimona ratllada
2 cullerades de sucre
2 rovells d’ou
Pinyons o teules
Elaboració
Traiem el cor de les pomes, les rentem i les escorrem.
Fem el tap (el farcit) amb tots els ingredients abans esmentats
Omplim les pomes, les enfarinem i les fregim
Fem el sucre (½ kg) torrat
agafem una cassola, preferible que sigui de fanc hi posem les pomes dretes, aigua, que no cobreixin
dues peles senceres de llimona, canyella (un o dos canons) i una copa d'anís.
Coure-les durant unes dues hores fent xup-xup
quant ja estan ben cuites es fa una picada amb ametlles i teules.
Es poden menjar calentes o fredes.
Era molt tipic fer-les per la festa major.
També es feien sense tap, però si us agraden les
botifarres dolces també us agradaran aquestes pomes
amb el tap.
1 comentari:
La meva mare ho va fer ahir...pero fent servir pressecs.
Publica un comentari a l'entrada